Skolerejser til Armenien med Unitas Rejser

- det første kristne land

Det bjergrige Armenien ligger i Kaukasus og er en af de fjerneste kroge i Europa, hvor vest møder øst. Armenien imponerer desuden med det fantastiske syn af frodige, grønne områder og storslåede bjerglandskaber, hvor snebeklædte bjergtinder når op over de lavtliggende skyer.

Det er nok de færreste, der ved, at Armenien bærer titlen som det første kristne land. Da Armenien i år 301 e.Kr indførte kristendommen som statsreligion, blev det udgangspunktet for en stor og religiøs kulturarv, der kan opleves ved de gamle kirker og klostre, som vi møder på rejsen gennem landskabet. Men Armenien bærer også på en historie om stridigheder med nabolandet Aserbajdsjan og en tragisk fortid fra det tyrkiske folkedrab i 1915. Det var i den forbindelse, at en dansker ved navn Karen Jeppe ydede en legendarisk indsats for at hjælpe armenierne i deres skæbnetime.

Historie og fortid har sat sine spor i Armenien og gør det til et interessant og lærerigt land at besøge. Hovedstaden Jerevan har ca. 1,2 millioner indbyggere. Byen er omgivet af bjerge, og i godt vejr er der udsigt til Ararat-bjerget, hvor Noah ifølge Bibelen stødte på grund under syndfloden. Jerevan byder på hyggelige caféer og restauranter, som serverer gastronomiske retter af friske råvarer. I Jerevan kan I desuden besøge museer, kirker og fabrikken, hvor Armeniens mest kendte cognac fremstilles. Ikke langt fra Jerevan ligger gamle, historiske bygninger, hvor vi tydeligt fornemmer historiens vingesus. Et eksempel på dette er Garni-templet fra det andet århundrede og Geghard-klosteret fra det fjerde århundrede, hvor der, den dag i dag, stadig holdes søndagsmesse.

Vis mere Vis mindre
Tema
Transportform
Array

Vi fandt desværre ingen rejser der matcher dine præferencer, prøv at fjerne nogle filtre