CSR og bæredygtighed

i Unitas Rejser
Foto: Jjumba Martin

Vi er mere end et rejsebureau

Unitas Rejser er et værdibaseret rejsebureau, og vi er meget bevidste om vores klimaaftryk, da vi ved, at det belaster klimaet, når vi sender folk ud i verden. Derfor tilbyder vi både CO2- og klimakompensation, og vi arbejder også internt i virksomheden med at uddanne vores medarbejdere gennem Travelife, så vi er bedst muligt klædt på til at handle så ansvarligt som muligt.

Foruden det miljømæssige aspekt af bæredygtighed, fokuserer vi også meget på det sociale og økonomiske aspekt, da vi tror på, at bæredygtighed også kan og skal måles på andet end blot udledning og forurening. Det er en af grundene til, at vi i snart 75 år har hjulpet NGO’er og humanitære organisationer ud i verden for at yde nødhjælp til mennesker og områder med færre ressourcer, så vores alles fremtid består. Ligeledes sender vi hvert år mange skoler og unge mennesker afsted, da vi tror på, at en mellemfolkelig forståelse blandt kulturer kan bidrage til en bedre forståelse landene imellem.

Vi er hos Unitas Rejser meget bevidste om vores klimaaftryk. Vi ved, at det belaster klimaet, når vi sender folk ud i verden. Men vi mener også, at det er vigtigt at skabe en bedre klode for fremtidige generationer. Det kan vi kun ved at rejse, både fordi det skaber en bedre forståelse for andres liv og hverdag, og fordi det hjælper os til at løse klimaudfordringerne i fællesskab.

Anne Cathrine Lykkegaard
CSR-ansvarlig i Unitas Rejser

Vores rolle som ansvarlig rejsearrangør

Som rejsearrangør gør vi os hele tiden en masse tanker om, hvordan vi agerer bedst i en verden, som kræver mere opmærksomhed og ansvarlighed end nogensinde før. Hvad vi i Unitas Rejser forsøger at bidrage med, kan du læse mere om længere nede på siden.

Din rolle som ansvarlig kunde

Derudover har vi lavet en guide til, hvordan du som kunde kan rejse mere ansvarligt. Den finder du ved at klikke på linket herunder.

Vi er certificeret Travelife Partner

I forbindelse med vores fokus på bæredygtighed og CSR arbejder vi aktivt med vores Travelife-certificering. Travelife er en bæredygtigheds-certificering, som er særligt udviklet til rejsebranchen. Den indebærer såvel uddannelse som ledelse og certificering af hver enkelt medarbejder. Certificeringen består af tre trin – hhv. Engageret, Partner og Certificeret.

Vi opnåede i 2016 andet niveau i certificeringen og blev godkendt Travelife Partner. I 2022 fik vi fornyet den godkendelse, og nu går vi efter at opnå øverste niveau og blive Travelife Certificeret. Det kræver, at vi gennemgår hele vores værdikæde og skærper kravene til leverandører og samarbejdspartnere. Det kræver desuden, at alle medarbejdere bliver Travelife-certificerede – et arbejde, som vi allerede har sat i gang.

Vi er bevidste om, at Travelife-certificeringen kræver en stor indsats fra hele organisationen, men vi ved også, at det er afgørende, at vi som rejsearrangør gør en ekstra indsats i kampen for en mere bæredygtig fremtid.

Foto: Mikkel Østergaard

Vi CO2- og klimakompenserer

Vi tilbyder klimakompensation på alle vores rejser. Hvis du rejser med bus, er klimakompensation automatisk inkluderet i prisen. For fly- og togrejsende tilbyder vi CO2- og klimakompensation som tilkøb.

Vi samarbejder ligeledes med leverandører på destinationen, som også har bæredygtighed på dagsordenen. Det betyder, at hvis du som rejsende ønsker at efterlade så få klimaaftryk som muligt, så arrangerer vi transport, indkvartering og program, som lever op til dine ønsker.

Vi er 100% ejet af KFUM og KFUK

Unitas Rejser er ejet af KFUM og KFUK i Danmark, der er en del af verdens største ungdomsbevægelse, YMCA and YWCA. Vores overskud går til KFUM og KFUK, og derfor støtter du frivilligt børne- og ungdomsarbejde i Danmark, når du rejser med Unitas Rejser.

Vi er Unitas Rejser!


Vil du vide mere om vores arbejde med CSR, bæredygtighed og klimakompensation?

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed ved at klikke på billederne herunder.