Skolerejser til Cypern med Unitas Rejser

- en perle i Middelhavet

Besøg kærlighedsgudinden Afrodites tempel, som mange pilgrimme har rejst til, nyd de små meze-retter på den lokale taverna, indtag de fantastiske landskaber på vandreturen i Troodos-bjergene eller tag til spøgelsesbyen Varosha i Famagusta, hvor alt står, som det blev forladt, da Tyrkiet i 1974 invaderede byen. I befinder jer på Cypern – landet med de uendelige solskinstimer.

Middelhavsøen Cypern, som ligger syd for Tyrkiet og øst for Grækenland, er en af verdens mest populære ferieøer. Der er da heller ikke noget at sige til, at mange turister bliver fristet af øens mange smukke sandstrande, azurblå hav og de rige muligheder for fantastiske dykker- og snorkleoplevelser blandt farverige fisk, koralrev og skibsvrag. Men Cypern byder på andet og mere end sol og strand.

Oplev bjerglandskaber, skønne byer samt historiske og kulturelle perler. Cypern byder på et væld af kirker, klostre, moskéer og templer, som alle afspejler en turbulent historie. Landet har siden tyrkernes invasion i 1974 været delt i to, med græske indbyggere mod syd og tyrkiske mod nord. Den politiske situation har siden dengang været anspændt, og i 1983 erklærede den tyrkiske del sig for selvstændig. Internationalt set er denne selvudråbte stat, som dækker over næsten 40 procent af øen, ikke anerkendt. I hovedstaden Nicosia, som ligger på grænsen mellem nord og syd, vil I opleve forskellen mellem den nordlige, tyrkisk-besatte del og den sydlige, græsk-cypriotiske del.

Klimaet på Cypern er solrigt og varmt, samtidig med at der er sne på toppen af landets højeste punkt på Mount Olympus. De mange soltimer sikrer høsten af frugt og grønt og bidrager til et farverigt og spændende gastronomisk udvalg. Cypern har taget ingredienser fra Arabien, Grækenland, Tyrkiet, England og Frankrig ind i sit køkken, og på den måde sætter øst og vest sit præg på smagsoplevelserne på øen.

Vis mere Vis mindre
Tema
Transportform
Array

Vi fandt desværre ingen rejser der matcher dine præferencer, prøv at fjerne nogle filtre