Kulturrejser, sognerejser, Israel, Jerusalem, Grædemuren, Unitas Rejser

Skolerejser til Israel-Palæstina med Unitas Rejser

Der er mange grunde til at rejse til Israel-Palæstina, for det er svært at finde et andet sted på jorden, der har en historie og en nutid, som dette lille stykke land. Det er mindre end Jylland, men hvilken betydning har det, der foregik og stadig foregår i området, ikke haft for hele verden?

Kulturelt og historisk kan der trækkes tråde til regionen, og tre af de store verdensreligioner har nogle af sine hellige byer og steder her. I Israel er kontrasterne store. Her står flere tusinde år gamle ruiner næsten væg til væg med moderne nybyggede skyskrabere. I løbet af få kilometer ændrer landskabet sig fra ørken til frugtbart land, og du får syn for vandets store betydning – og midt i disse kontraster findes de steder, du ofte kan læse om i medierne.

Tag kontakt til en af vores rejsekonsulenter, som med glæde giver råd og vejledning til din Israel-Palæstina rejse.

Kært barn har mange navne

Der er mange holdninger til, hvad det rette navn er for det område, som vi ofte betegner ’Det Hellige Land’ – ’Staten Israel’, ’Selvstyreområdet Palæstina’, en kombination af de to betegnelser eller et helt andet. De fleste gæster lander i Tel Aviv i Israel og besøger Old City i Jerusalem, der er opdelt i fire kvarterer: armensk, arabisk, jødisk og kristen. Østjerusalem samt et eller flere af de palæstinensiske selvstyreområder på Vestbredden (Betlehem, Jeriko og Hebron). Qumran, Jordandalen og Dødehavet er under israelsk politi, og der er flere bosættelser i områderne. Hvis rejsen går til den nordøstlige del af landet, besøger man typisk Golanhøjderne. Visse seværdigheder og kibbutzer på Vestbredden kan være ejet af israelere, hvoraf nogle er bosættere – spørg din rejsekonsulent før et evt. besøg.

Position i Israel og Palæstina

Konflikten i Israel og Palæstina er kompleks og politisk. Unitas Rejser har et bredt udvalg af rejser til regionen og ønsker at have en ansvarlig tilgang til konflikten. Vores ønske til en holdbar løsning på den langvarige konflikt er, at den skaber både fred og retfærdighed for israelere og palæstinensere. På rejserne giver vi vores kunder mulighed for at opleve områdets nuancer og for at forholde sig til konflikten i det omfang, de ønsker det. Det gør vi blandt andet ved at tydeliggøre i rejseprogrammet, hvornår rejsen foregår i henholdsvis Israel og Palæstina, samt hvornår man på rejsen er i kontakt med bosættelser på Vestbredden.

Vis mere Vis mindre
Tema
Transportform
Array

Vi fandt desværre ingen rejser der matcher dine præferencer, prøv at fjerne nogle filtre