Inkluderet i prisen

Dette er med i rejsen

 • Transport i langtursbus med vippesæder, DVD, køl, kaffemaskine m.m.
 • 3 x overnatninger i flersengsværelser
 • Morgenmad i Krakow og helpension i bjergene
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Klimakompenseret transport

Dette er ikke med i rejsen

 • Måltider
 • Aktiviteter
 • Guider
 • Forsikringer
 • Enkeltværelser

Skolerejse til Pieniny og Krakow

 • Adventure/friluft
 • Historie
 • Ridesport

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Prisvenlig skolerejse
 • Styrk sammenholdet i gruppen
 • Oplev en af Europas smukkeste byer
 • Kombinér action med kultur og historie

Kombinér kultur og adventure på skolerejsen til Pieniny og Krakow - med bus, tog eller fly

Polen er på mange måder en undervurderet rejsedestination, og de lave priser gør Polen til den oplagte destination for skolerejser og studieture. På en skolerejse til Pieniny og Krakow kan I kombinere action og adventure i bjergene med kultur og historie i storbyen Krakow. Pak taskerne og styrk sammenholdet på en skolerejse til Polen.

Mærk adrenalin-suset i Pieniny

Vi anbefaler, at I starter oplevelserne i nationalparken Pieniny. Her danner bjergtoppene, de smukke skovområder og Dunajec-floden en utroligt smuk kulisse for aktiviteter i pagt med naturen.
Landskabet omkring parken giver masser af muligheder for at få stillet sin sult for action og adrenalinrus. Det er næsten kun fantasien, som sætter grænser for, hvad I kan opleve. Klatring, rappelling, rope park, ‘monkey road’ og en tur i bjergene på gåben eller mountainbike er blandt højdespringerne. I kan også tage på tømmerflåde- eller gummibådstur ned ad Dunajec-floden, som flere steder danner grænse mellem Polen og Slovakiet.
Vi anbefaler, at I lægger vejen forbi byen Zakopane og tager liften op til toppen, hvorfra I kan nyde udsigten over dalen på Slovakiet-siden, og bagefter kan I besøge det lokale marked i byen.

Oplev en af Europas smukkeste byer

Som supplement til aktiviteterne i Pieniny-bjergene er det oplagt at have en dag eller to med afslapning, kultur og historie i Krakow. Krakow er Polens næststørste by og en af Europas smukkeste byer. Det er også Polens tidligere hovedstad og kongeby. Krakow rummer en række gamle bygninger og fortæller om tiden, som var. Men byen har også formået at følge med tiden og skabe et bybillede, hvor historien og den moderne udvikling smelter sammen.
I Krakow vil I opleve masser af liv og kultur. Oplevelserne står i kø i byens historiske centrum, som er på UNESCO’s Verdensarvsliste. Udover de klassiske seværdigheder som Mariakirken, Wavel-slottet og det jødiske kvarter anbefaler vi, at I tager I en tur forbi den åbne markedsplads i centrum af den gamle by, hvor I vil få et indblik i det liv, som leves i byen.
Hvis I har lyst til at opleve byen på en anderledes og moderne måde, kan vi arrangere en guidet rundtur, hvor I besøger byens historiske seværdigheder på segway. Vi kan ligeledes arrangere et besøg på en skole, et børnehjem eller en fabrik, som laver gobeliner.

Vis mere Vis mindre

Priseksempel med bus
Pris pr. person v/50 personer fra

1.475 kr.

Transportmuligheder: bus og fly

Klimakompenseret transport
Læs mere

Lad mig hjælpe med at skræddersy jeres rejse

8723 1241 bvp@unitas.dk

Temaer på denne rejse

 • Adventure/friluft

  Riverrafting eller sejltur

  I gummibåde og med det rette udstyr kan I riverrafte ned ad Dunajec-floden. I kan også tage en mere rolig tur i de tømmerflådelignende både, som styres af en lokal guide. Begge dele er en god mulighed for at opleve det våde element og den fantastiske natur fra en anden vinkel. På store dele af turen danner floden grænse mellem Polen og Slovakiet.

  Mountainbike

  Turen foregår i Pieniny-bjergene, er med guide og tager cirka 4 timer. Ruten tilpasses, så alle i gruppen kan være med.

  Bjerg-trekking

  Der tilbydes en bred vifte af vandreture i bjergene med guide. Turene er her tilpasset gruppens fysik og kan eventuelt kombineres med en bådtur og besøg i Pieniny Nationalpark.

  Klatring og rappelling

  Klatr først op og rappel derefter ned. Her udfordres koordinering, koncentration og muskler på samme tid. På turen er der også ”monkey road” på reb tværs over en kløft. Det er udfordrende og sjovt, og med udstyret i orden og en dygtig instruktør, lærer eleverne den grundlæggende klatreteknik. Aktiviteterne er mulige både i Pieniny-bjergene og i et område 20 km fra Krakow.

  Rope park

  I Pieniny-bjergene er der mulighed for at kaste sig ud i de såkaldte rope parks, som er lange baner af reb, træ, broer og platforme oppe i træerne. I vandrer rundt mellem træerne og får måske prøvet højdeskrækken af. Sjovt og underholdende på samme tid.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Historie

  Auschwitz og Birkenau

  Auschwitz var nazisternes største koncentrationslejr under 2. Verdenskrig og er indbegrebet af undertykkelse, ydmygelse og drab af flere millioner jøder. Auschwitz bestod af tre dele, hvoraf de to var Auschwitz-I og Auschwitz-II (Birkenau). Auschwitz-I var hovedsageligt fangelejr, mens Birkenau var arbejdslejr med op til 120.000 fanger ad gangen og udryddelseslejr med gaskamre og krematorier. Ved et besøg i Auschwitz og Birkenau får I med guide og biograf/audio et gribende indblik i livet i koncentrationslejren og de barske forhold, som jøderne levede under.

  Wieliczka saltminer

  Kom over 100 m ned under jorden og gå i minegangene og se de fantastiske små kapeller og udhuggede statuer. Turen er med guide og kan kombineres med en tur på museet. Prøv også på egen krop hvordan det var at være minearbejder. Med overalls, hjelm og lygte får I tildelt roller og opgaver, som hver minearbejder havde, mens guiden fungerer som opsynsmanden, der evaluerer hver minearbejders præstation.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Ridning

  Ridesport

  Ridning

  En hyggelig tur på hesteryg.

  Vis mere
  Vis mindre
Vis alle

Forslag til rejseplan

Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Pieniny og Krakow KAN se ud. Her er blot tale om et forslag. Vi tilpasser altid programmet efter jeres ønske.

Dag 1 – Afrejse

Dag 2

Ankomst til Pieniny-bjergene
Vandretur i området

Dag 3

Klatring
Rappelling
Bridging
Mountainbike
Rafting

Dag 4

Auschwitz og Birkenau koncentrationslejre
Wieliczka saltmine
Afgang til Krakow

Dag 5 – Hjemrejse

Tjek-ud og pakning af bus
Fabriksbesøg
Det Kongelige Wawel Slot
Sightseeing
Afgang mod Danmark

Se alle dage Skjul
Klatring
Auschwitz koncentrationslejr
Birkenau koncentrationslejr
Trætopklatring
Wieliczka saltmine
Det Kongelige Wawel Slot
Riverrafting
Bymuren i Krakow

Indkvarteringer

I Pieniny og Krakow kan I vælge mellem flere forskellige indkvarteringsmuligheder afhængigt af jeres behov. Nedenstående er blot et udsnit af de muligheder, der findes.

Hotel Pieniny

 • God beliggenhed med god mad og hotelstandard
 • Faciliteter som volleyball, tennisbane, cykler og minigolf
 • Prisvenligt

Pod Taborem

 • Smuk beliggenhed
 • God mad
 • Faciliteter som bowling, billard m.m.

Batory Annex **

 • Prisvenligt og høj standard
 • 10 minutters gågang til busparkering og den gamle bydel
 • Veludstyrede værelser og god morgenmad

Har I særlige ønsker til indkvartering, så tag fat i os, og vi undersøger mulighederne.

River rafting rykkede virkelig grænser for mange af eleverne. Bare det at skulle hoppe i en våddragt var en særlig oplevelse for nogle. Det var perfekt at kunne kombinere kulturelle besøg med fysiske aktiviteter, specielt fordi dagen forinden havde været tung. Så selvom det var fysisk hårdt, var det en befrielse for eleverne. Det var noget, de havde glædet sig rigtig meget til – og de blev i den grad bekræftet i, at det ikke var det samme som river rafting i Fårup Sommerland.

Jane Axelsen
Tysklærer på Friskolen Skallerup // Skolerejse til Krakow
Nu hvor du er nået så langt her

Skal vi så ta’ en snak?


Lignende rejser