UnitasReiser_Norge_Logo_Mobil_Sortskrift

Unitas Rejser etablerer datterselskab

Unitas Rejser etablerer sig i Norge

Danmarks førende rejsebureau for NGO-rejser etablerer sig på det norske marked for rejser for skoler og humanitære organisationer.

På året, hvor Unitas Rejser kan fejre sin 75-års fødselsdag, kan det veletablerede bureau nu også bryste sig af at være en international virksomhed. Tirsdag eftermiddag skrev Unitas Rejser nemlig under på en samarbejdsaftale med det norske KFUK-KFUM. Med underskriften etablerer bureauet et norsk datterselskab ved navn Unitas Reiser.

Formålet med samarbejdet er at drage nytte af viden og erfaring fra hver af parterne til at blive markedsleder for humanitære rejser i Norge. Unitas Rejser kan bidrage med erfaring og ekspertise, når norske NGO’er skal ud på vigtige opgaver. Og KFUK-KFUM skal hjælpe dem med viden og kontakt til det norske marked.

Signeringen i Norge 7. februar 2023

Unitas Rejser er i forvejen en vigtig spiller på det danske marked for NGO-rejser. Med en årlig omsætning på knap 100 millioner kroner står firmaet for 90 % af det danske marked.

I forbindelse med etableringen i Norge har det været vigtigt for os at få norsk KFUK-KFUM med ind som medejer. De ved, hvor skoen trykker for de frivillige organisationer i Norge, og de vil hjælpe os med at sikre, at vores prioriteringer og service er i tråd med, hvad kunderne efterspørger

Morten Lysdal Damgaard, Direktør Unitas Rejser

Samtidig giver partnerskabet god mening, idet Unitas Rejser i forvejen er ejet af det danske KFUM og KFUK.

For norsk KFUK-KFUM har Unitas Rejsers bæredygtighedsprofil været altafgørende for samarbejdet med rejsebureauet.

Øivind Lanmark - generalsekretær KFUK KFUM Norge

I kraft af vores samarbejde med Unitas Rejser vil vi i KFUK-KFUM få fuldt overblik over vores eget klimaregnskab, sikre at vi kompenserer for faktiske udslip ved rejser med bus, tog eller fly og følge vores udvikling over tid. Vi har et ønske om mindre rejseaktivitet generelt. I stedet ønsker vi flere meningsfulde rejser, som bidrager til en mere retfærdig verden.

Øivind Mehl Landmark, Generalsekretær KFUK-KFUM Norge

Unitas Rejser er den ideelle partner til at opnå det mål, både fordi de besidder de rette værktøjer til at kompensere for rejsen, og fordi Unitas ikke er et rent kommercielt bureau, hvor pengene går direkte i lommen på direktøren. Samtidig har de adgang til humanitære billetter, og som IATA-krediteret bureau kan de hurtigt udstede billetterne. Det har alt sammen været afgørende for KFUK-KFUM Norges beslutning om at blive medejer af det norske selskab.

For Unitas Rejser har timing været altafgørende, ovenpå en turbulent tid med corona og efterfølgende stigende efterspørgsel på rejser. Det silkeborgbaserede bureau kom som et af de eneste i branchen gennem corona uden opsigelser, og det har været afgørende for, at de to parter nu efter et års drøftelser kan offentliggøre etableringen af det norske datterselskab.

Øivind Mehl Landmark og Morten Lysdal Damgaard

Unitas Rejser blev oprindeligt oprettet med ønsket om at formidle rejser for børn og unge og bidrage til at skabe mellemfolkelig forståelse. Det er stadig kernen i virksomhedens DNA her 75 år senere. Med etableringen i Norge kan Unitas Rejser fortsætte det gode arbejde og hjælpe kunderne med at opleve verden på en meningsfuld og ikke mindst bæredygtig måde. Ligesom det er tilfældet i det danske selskab, vil Unitas Reiser Norge sende overskuddet videre til arbejdet med at skabe åbne og trygge fællesskaber for børn og unge.

Danske KFUM og KFUK samt norske KFUK-KFUM er en del af verdens største børne- og ungdomsorganisation YMCA og verdens største kvindeorganisation YWCA. Organisationen har aktiviteter i mere end 120 lande og arbejder målrettet med partnerskaber og global retfærdighed.

Fakta om samarbejdsaftalen

  • Konsolideringen i Norge er endnu et skridt i retning mod at sikre større retfærdighed og lighed blandt børn og unge globalt set.
  • KFUK-KFUM ejer 49 % af Unitas Reiser Norge, mens Unitas Rejser ejer de sidste 51 %.