Foto: Robin Skjoldborg

Inkluderet i prisen

Dette er med i rejsen

 • Transport i egen langtursbus
 • 3 overnatninger i flersengsværelser
 • Bus til rådighed under opholdet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Klimakompenseret transport

Dette er ikke med i rejsen

 • Enkelt- og dobbeltværelser
 • Øvrig forplejning
 • Forsikringer

Skolerejse til Midtjylland

 • Adventure/friluft
 • Historie
 • Kunst, design og håndværk
 • Naturfag
 • Vandsport

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Rå strande og smuk natur
 • Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg
 • Kulturelle og aktive muligheder
 • Vandr i Mols Bjerge eller ved Vesterhavet

Rejsebeskrivelse

Midtjylland strækker sig fra Øst- til Vestjylland, og det betyder, at der er noget for enhver smag. Vesterhavet byder på anderledes, mere rå natur end strandene i de østlige egne. Der er smuk natur, uanset hvor man bevæger sig hen fordelt på søer, skove, strande og åer.

Vil I udfordres i naturen, så tillader den også det – Tag på vandretur i Mols Bjerge, mountainbike i de bakkede skove i Danmarks Outdoor Hovedstad, Silkeborg, eller bliv blæst igennem i Vesterhavets magiske brusen.

Der er kultur både i øst, midt og vest og masser af aktive muligheder.

Vis mere Vis mindre

Priseksempel med bus
Pris pr. person v/52 personer fra

1.025 kr.

Transportmuligheder: bus og tog

Klimakompenseret transport
Læs mere

Lad mig hjælpe med at skræddersy jeres rejse

8723 1245 jh@unitas.dk

Temaer på denne rejse

 • Adventure/friluft

  Dare Activity Center

  Besøg dette sjove aktivitetscenter, som har specialiseret sig i at lave teambuilding for grupper. Her kan prøves lige fra paintball, ATV, gummibådsrally, human bordfodbold, klatring til forhindringsbaner, vildmarksbade og sauna samt skovmandsdyst og meget mere.

  Fort Østerlund

  Er I til fart over feltet og udfordringer, så besøg Fort Østerlund, hvor I kan komme på prøve i at bygge en tømmerfløde, en bro, rykke jeres grænser på vandforhindringsbane, paintball og meget andet.

  Kanosejlads

  Silkeborgsøerne er mange, og det er muligt at tage på tur i kano enten i nogle timer eller i en hel dag. Læg til grund og hold pause i det fri langs Gudenåen og oplev den smukke natur fra søsiden.

  Mountainbike eller cykeltur

  I bl.a. Silkeborg – Danmarks outdoor hovedstad – kan det nemt arrangeres at lave en mountainbiketur i en af de mange bakkede skove, som ligger rundt omkring i Silkeborg eller en cykeltur ude i områdets smukke natur.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Historie

  Den Gamle By

  Tag tilbage i tiden og mærk, hvordan det var at leve i Danmark fra før år 1900 og frem til 1970’erne. Det er muligt at komme på et undervisningsforløb, som kan bruges i det faglige. Museet er et levende museum, så man kan opleve hvordan folkene begik sig i deres daglig- og arbejdsdag.

  Fregatten Jylland

  Fregatten Jylland er et krigsskib med 3 master og 44 kanoner, som blev bygget. Skibet ligger til havn i Ebeltoft og er nu et museumsskib, som kan besøges året rundt.

  Horsens Statsfængsel

  Gå på gangene og i cellerne og mærk hårene rejse sig, når I tænker på, at der boede fanger fra 1853 og 153 år frem indtil 2006. Fængslet er i dag et museum med interaktive videoer og opgaver. Her vil I få masser af viden, mens I bevæger jer rundt på de fleste etager.

  B&O udstillingen på Struer Museum

  Bang og Olufsen har hovedsæde i Struer – lydens by. B&O er en dansk virksomhed, som siden 1925 har leveret TV, højtalere og musikanlæg til mange danske hjem. I dag er koncernen nået ud til 70 forskellige lande. Besøg museet og få en rundvisning og fortælling om radio- og tv-branchen gennem tiderne.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Kunst, design og håndværk

  ARoS

  Tag på ARoS Kunstmuseum og oplev kunst i alle afskygninger. Nogle af museets samlinger er faste, b.la. den kæmpestore dreng, der er lavet ud af støbt glasfiber. På ARoS er der mulighed for at få et undervisningsforløb ind, så det kan bruges som et led i undervisningen. Når man besøger ARoS er det også et must at gå helt op på øverste etage og tage turen rundt i regnbuen, hvor man får den fulde udsigt ud over fantastiske Aarhus.

  Kunstmuseet Silkeborg Bad samt den glemte kæmpe i skoven

  Besøg Silkeborg Bad og få den gamle historie om, hvordan en badeanstalt og et kurbad lå her for over 100 år siden. Stedet bliver i dag brugt til museum og kunstgalleri både inde og ude. Gå bl.a. på opdagelse i skulpturparken, hvor du kan opleve spændende og sjove skulpturere. Gå en tur i området og smag på friskt koldt vand fra Arnakkekilden. Som led i undervisningen kan et besøg her skabe rammerne om en lærerig skoledag. Når I besøger Silkeborg Bad, siges det, at der i nærheden gemmer sig en af de glemte kæmper i skoven. Kunstneren Thomas Dambo har gemt flere kæmper rundt om i Danmark, nogle er sværere at finde end andre. Kæmperne er bygget i genbrugstræ, hvor kunstneren gerne vil vise, at affald kan være meget mere end et stort problem.

  Museum Jorn

  Museet består af over 5.500 kunstværker, som Asger Jorn donerede fra mellem 1953 og til 1973. Museet indeholder ikke kun kunstværker af Asger Jorn men også af mange kunstnere fra Cobra-bevægelsen. Andre kunstværker er også at finde, som Asger Jorn blev inspireret af. Der er mulighed for åbent værksted, hvor man har mulighed for at udfolde sine kreative evner. Desuden er der mulighed for at deltage i workshops og blive introduceret for historien om Asger Jorn som en del af et undervisningstilbud.

  Museum Silkeborg

  Museum Silkeborg er et museum, som byder på alt fra Silkeborgs historie, arkæologi, oldsager, Blicher til papirfabrikkens historie og moselig. Besøg Museum Silkeborg og se og hør historien om Tollundmanden, gå på opdagelse i vikingetiden, jernalderen m.fl. Det er muligt at gå på fabriksvandring i papirfabrikken eller høre om Den Kolde Krig m.fl. som et link til undervisningen.

  Moesgaard Museum

  Når det handler om fortidens og nutidens mennesker, så er der på Moesgaard Museum alt, I skal vide om det. Der er mange interaktive muligheder, som man kommer rundt forbi, og udstillingerne er mange. Udstillingerne skifter nogle gange om året. Det er også muligt at booke et undervisningsforløb i museets udstillinger.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Naturfag

  Cheminova

  Få et indblik i fabrikken, som arbejder med kemiske plantebeskyttelsesmidler, hvor der er tænkt på sikkerhed, kvalitet og miljøet. Cheminova producerer primært kemikalier til landbrug, bl.a. til bekæmpelse af ukrudt, insekter og svampesygdomme.

  Klimatorium

  Vores klima er ekstremt vigtig, og det er noget, vi er nødt til at forholde os til i forhold til fremtiden. Bliv klogere på, hvordan vores klima hele tiden forandrer sig og vær med til at starte en debat om, hvordan vi i fremtiden kan blive bedre til at passe på vores klima.

  Naturkrraft

  Oplev naturens vilde sider. Der kan være ting, som man ikke tænker over til daglig, hvorfor de er, som de er. Men her kan I gå på opdagelse i den vestjyske natur, hvor I vil blive mere bevidste om bæredygtighed og klima. Oplev bl.a. hvordan en vesterhavsstorm føles, eller test din balanceevne, brug din lugtesans eller gå på opdagelse indenfor i de forskellige kupler, som byder på masser af udstillinger om b.la. livets træ og mennesket. Alt sammen noget, som kan bruges i faglig sammenhæng, f.eks. biologi, geologi og kulturhistorie.

  Randers Regnskov

  Gå på opdagelse i tropisk klima og oplev alverdens dyr fra mange dele af verden. Der er dyr fra Sydamerika, Afrika og Asien, som findes under de 3 kupler. Hvis I tør, kan I gå ind i slangetemplet eller se, om I kan finde Nemo i en af de flotte akvarier. Det er muligt at flytte undervisningen ud af jeres klasseværelse og i stedet få levende undervisning.

  Ole Rømer Observatoriet

  En oplevelse i astronomiens verden. Læg jer godt til rette og se nogle af de mange stjernebilleder i observatoriets kuppel. Hør om planeter og kig i observatoriets stjernekikkert og se, om I kan få øje på jeres eget stjernetegn på himlen eller en af de mange planeter, som er tusindvis af lysår væk.

  Steno Museet

  På Steno Museet er science og mennesket i centrum. Bliv klogere på epidemier igennem tiderne og udviklingen af sundhedssystemet eller hør om kroppen og kropsidealer og meget mere.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Vandsport

  Vandsport

  Kabelbanen, Hvide Sande

  Er I til fart over feltet og vand, så er dette det helt rigtige sted at slå sig løs, Prøv at stå på wakeboard eller vandski eller tag med kabelbanen, som kan trække 10 personer ad gangen, så alle kan være med.

  Vis mere
  Vis mindre
Vis alle

Forslag til rejseplan

Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Midtjylland KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

Dag 1 – Afrejse

Ankomst til indkvartering

Dag 2

Moesgaard Museum
Aros
Den Gamle By
Dyrehaven

Dag 3

Dare Activity Center, Viborg
Kunst i Silkeborg
Kanotur

Dag 4 – Hjemrejse

Tjek ud og pakning af bus
Afgang fra indkvartering

Se alle dage Skjul
Foto: Dennis Borup Jakobsen
Den uendelige bro i Aarhus
Foto: Per Bille
Himmelbjerget
Foto: Frame & Work
Mageløs set fra Sortebrødre Kirke Stræde
Foto: Kim Wyon
Kajakejlads på Silkeborgsøerne
Foto: Mads Gregersen
Mønsted Kalkgrube i Viborg

Indkvarteringer

I Midtjylland kan I vælge mellem flere forskellige indkvarteringsmuligheder afhængigt af jeres behov. Nedenstående er blot et udsnit af de muligheder, der findes.

Indkvartering i Midtjylland

 • Hostel
 • Hytte
 • Feriecenter

Har I særlige ønsker til indkvartering, så tag fat i os, og vi undersøger mulighederne.

Når du rejser med Unitas, støtter du børn og unge i Danmark. Vi er nemlig ejet af KFUM og KFUK i Danmark, og vores overskud går til deres arbejde med at styrke trivslen for danske børn og unge.

Unitas Rejser
Foto: Charlotte Hyldgaard Christensen
Nu hvor du er nået så langt her

Skal vi så ta’ en snak?


Lignende rejser