Inkluderet i prisen

Dette er med i rejsen

 • Transport i egen langtursbus
 • 3 overnatninger i flersengsværelser
 • Bus til rådighed under opholdet
 • Adgang til 24 timers nødtelefon
 • Bidrag til Rejsegarantifonden
 • Klimakompenseret transport

Dette er ikke med i rejsen

 • Enkelt- og dobbeltværelser
 • Øvrig forplejning
 • Forsikringer

Skolerejse til Nordjylland

 • Adventure/friluft
 • Fitness/yoga
 • Gastronomi
 • Historie
 • Kunst, design og håndværk
 • Naturfag
 • Ridesport
 • Social ansvarlighed
 • Vandsport

Derfor skal du vælge denne rejse

 • Spændende muligheder inden for friluftsliv, undervisning og fagområder
 • Historiske oplevelser fra 2. Verdenskrig
 • Kort afstand fra hele landet
 • Introduktion til Danmarks bæredygtige fremtid

Rejsebeskrivelse

Mange kender sikkert Nordjylland for deres mange sommerhusområder, Skagen og de fine sandstrande. Men ud over disse herlige kendetegn, byder Nordjylland på et utal af spændende muligheder indenfor aktiviteter, friluftsliv, undervisning og fagområder.

Regionen byder på alt fra historiske oplevelser i og omkring de mange bunkere fra 2. Verdenskrig, introduktion til hvordan Danmark arbejder for en mere grøn og bæredygtig fremtid både ift. bæredygtigt fiskeri, grøn energi og omstilling, kunst på Skagens berømte kunstmuseum eller prøv kræfter med nogle af de mange aktiviteter både til lands og til vands med bl.a. mountainbiking, ridning, havkajak, windsurfing og meget mere.

Med kombinationen af forholdsvis kort afstand fra hele landet, masser af plads, spændende byer samt mange aktivitetsmuligheder, har Nordjylland muligheder af enhver type og for alle klassetrin, gruppestørrelser og fagniveauer.

Vis mere Vis mindre

Priseksempel med bus
Pris pr. person v/52 personer fra

1.045 kr.

Transportmuligheder: bus og tog

Klimakompenseret transport
Læs mere

Lad mig hjælpe med at skræddersy jeres rejse

8723 1245 jh@unitas.dk

Temaer på denne rejse

 • Adventure/friluft

  I ét med naturen

  Bo én eller flere nætter i naturen, hvor I sammen bygger shelters, tilbereder mad over bål og kommer i nærkontakt med naturen. Uddannede og erfarne instruktører stiller deres viden og udstyr til rådighed, men I står selv for den praktiske opbygning af lejr og tilberedning af mad.

  Mountainbike

  Prøv kræfter med mountainbikekørsel på de i alt 35 km MTB-spor som området i Han Herred byder på. Sammen med uddannede instruktører bliver I introduceret til forskellige teknikker på stedets teknikbane, inden I bliver sluppet løs i skoven, på stranden og i klitterne. Der er mulighed for niveauopdeling af de enkelte grupper.

  Naturvandring

  Nordjylland byder på utallige spændende vandrestier og -muligheder. Bl.a vandreruten fra Thorupstrand til Bulbjerg – Danmarks eneste fuglefjeld – er et besøg værd. Undervejs får I korte og velfortalte inputs om biodiversitet og naturbeskyttelse.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Fitness / yoga

  Mindfulness

  Nyd stilheden i skoven på egen hånd, gå i bare fødder gennem skovbunden og på stranden og mærk naturen helt tæt på.

  Yoga

  Mulighed for én eller flere yogasessioner, hvor erfarne instruktører vil introducere jer til de forskellige grene. Sessionerne er opdelt i flere niveauer og kan tilpasses den enkelte gruppe.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Gastronomi

  Madsmedjen

  Madsmedjen er en gammel stald ombygget til et moderne og rustikt spisested med tre forskellige brændefyrede ovne bygget af landets bedste ovnbyggere. I lokalet er der rå brædder, store lærkestammer, lammeskind og plankeborde. Når I træder ind i Madsmedjen kommer I i en helt særlig stemning, og stedet danner den perfekte ramme for hygge. Det bliver et gastronomisk eventyr, når I sammen med stedets kok tilbereder et udsøgt aftenmåltid med lokale råvarer og bruger naturets spisekammer.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Historie

  Bunkerskattejagt

  Tag på oplevelse ned i nogle af de mange bunkere på den jyske vestkyst. Lær at navigere med GPS for at finde de rette positioner og tag rebene med, når I skal fire jer ned inde i bunkeren for med UV-lygterne at spore jer frem til den sagnomspundne og skjulte skat. Skattejagten planlægges med lokalkendte instruktører, der står for praktik og sikkerhedsinstruktioner.

  Hanstholm Bunkermuseum

  Dyk ned i og kom tæt på 2. Verdenskrigs største, tyske befæstning i Danmark og oplev de spændende beretninger omkring livet i bunkerne. Se og rør ved de enorme kanonrør, tag på tur med det lille ammunitionstog eller få en forklaring af de mange fortællinger omkring Atlantvolden. Besøget er meget skolerelevant og inkluderer udlevering af skolemateriale, der gør besøget yderst informativt for historieundervisningen.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Kunst, design og håndværk

  Skagens mange museer

  Få byer i Danmark har et så berømt kunstnermiljø som Skagen, og på byens museer kommer I helt tæt på kunstnerkolonien, der i 1800- og 1900-tallet kom til Skagen for at male i det specielle lys og dyrke de rustikke miljøer. Skagens Museum, Anchers Hus og Drachmanns Hus byder indenfor til store kunst- og kulturoplevelser med betagende udstillinger og kunstnerboliger, som de så ud for 100 år siden.

  Besøg og undervisning ved udøvende kunstnere

  Bliv undervist og inspireret af nogle af Nordjyllands mange kunstnere, der meget gerne formidler deres viden omkring netop deres kunstart.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Naturfag

  Besøgscenter Østerild

  Bliv introduceret til vindenergien på Besøgscenter Østerild, som har til formål at formidle viden om vindenergi, om testcentret og om lokale forhold. På besøgscentret kan I få den sidste nye viden omkring vind og vindkraft i Danmark. Her kan I få svar på, hvordan en vindmølle bliver bygget og se forskellige vindmøllemodeller. I kan også lege med vind og vindtunneler. Sammen med stedets formidlere er der mulighed for at planlægge relevante undervisningsforløb, og høre hvorfor firmaer som Siemens, Vestas samt DTU har deres testmøller netop i Østerild.

  Livet på Vestkysten

  Bliv introduceret til livet i et lille fiskerleje. Her vil landsbyens skolelærer og præst i stearinlysets skær fortælle røverhistorier om havbådenes og fiskeriets historie i området omkring Jammerbugten. Forbered jer på nordjysk dialekt, autentisk storytelling og havets brusen som baggrundsstøj.

  Naturskånsom fiskeri (Thorup Strand)

  Storfiskeri fra enorme bomtrawlsskibe bliver stadig mere udbredt på verdensplan, men det skaber enorme ødelæggelser i havmiljøet. I Danmark findes et alternativ i form af det naturskånsomme fiskeri i Thorup Strand fra de ikoniske blå kuttere, som bliver trukket op på stranden. Her fiskes der efter ældgamle metoder, som kræver lokalt kendskab og kærlighed til havbunden. I tages med ind i fiskerlejets hverdag. Turen starter med en frokost hos Thorupstrand fiskerhus, hvor I smager de friskfangede fisk, mens I hører en times foredrag om hvad naturskånsomt fiskeri er. Herefter bliver I vist rundt i pakhusene, kommer med op på en kutter og får lov at røre ved fiskene.

  Ravsafari

  Få et introkursus i hvor, hvornår og hvordan man nemmest finder “Nordens guld”. I bliver udstyret med særlige lygter med specielt UV-lys, som kaster lyset fra ravet retur. Denne tur gennemføres helst i tidspunktet omkring solnedgang og inkluderer hyggelig sammenkomst omkring et bål på stranden, når erfaringerne skal deles.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Ridning

  Ridesport

  Ridning

  Nyd roen ved ridning på islandske heste langs stranden, gennem skov og klitter.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Social ansvarlighed

  Bæredygtig transport

  Få et spændende oplæg omkring bæredygtig transport, og hvordan man sammen kan påvirke bæredygtigheden.

  Vis mere
  Vis mindre
 • Vandsport

  Vandsport

  Kitesurfing, SUP, surfing

  Prøv kræfter med vandsport af forskellig art, bl.a. kitesurfing, windsurfing, SUP (Stand Up Paddling) eller surfing. Både på strandene omkring Løkken og ved Cold Hawaii (Klitmøller) findes der muligheder for at sammensætte spændende introduktionsforløb og kurser, hvor I både lærer omkring sikkerhed og havets luner, de grundlæggende teknikker, men også får mulighed for at slå jer løs. Der er mulighed for niveauopdeling.

  Kanosejlads

  Nyd roen ved kanosejlads på Limfjordens stille vand eller én af området mange åer. Erfarne guider vil sammen med jer udarbejde de bedste ruter og formidle viden omkring sikkerhed.

  Snorkling

  Tag med under overfladen på en spændende snorkeltur langs kysten samt ved moler og høfder, og oplev, hvordan det vrimler med liv i form af fisk og skaldyr.

  Vis mere
  Vis mindre
Vis alle

Forslag til rejseplan

Nedenfor vises hvordan et program for en skolerejse til Nordjylland KAN se ud. Her er blot tale om et forslag, idet vi altid tilpasser programmet efter gruppens ønsker.

Dag 1 – Afrejse

Ankomst til Nordjylland
Indkvartering
Foredrag om “Livet på Vestkysten”
Bæredygtigt fiskeri i Thorup Strand

Dag 2

Mountainbikekørsel
Forberedelse til en aften i Madsmedjen
Tilberedning af egen aftensmad i Madsmedjen

Dag 3

Hanstholm Bunkermuseum
Vandaktiviteter (surfing, SUP, windsurfing)

Dag 4 – Hjemrejse

Tjek ud og pakning af bus
Naturvandring eller ridning
Afgang retur mod skolen

Se alle dage
Sunset-safari
Mega surf
Østerild testvindmøller
Ravsafari
Bunkerskattejagt
Skibe

Indkvarteringer

I Nordjylland kan I vælge mellem flere forskellige indkvarteringsmuligheder afhængigt af jeres behov. Nedenstående er blot et udsnit af de muligheder, der findes.

Indkvartering i Nordjylland

 • Overnatning under åben himmel
 • Lejrskole
 • Feriecenter
 • Hostel
 • Hotel

Har I særlige ønsker til indkvartering, så tag fat i os, og vi undersøger mulighederne.

Når du rejser med Unitas, støtter du børn og unge i Danmark. Vi er nemlig ejet af KFUM og KFUK i Danmark, og vores overskud går til deres arbejde med at styrke trivslen for danske børn og unge.

Unitas Rejser
Foto: Charlotte Hyldgaard Christensen
Nu hvor du er nået så langt her

Skal vi så ta’ en snak?


Lignende rejser