Unitas Rejser, forsikring, sygdom, skade, det blå EU-sygesikringskort

Det blå EU-sygesikringskort

- Hvis du bliver syg eller kommer til skade undervejs

Regler for sygdom i forbindelse med rejser i EU

Det danske sygesikringskort er ikke længere gyldigt, hvis du bliver syg eller kommer til skade under din rejse i et EU-land. I stedet bør du anskaffe det blå EU-sygesikringskort og tegne en rejseforsikring, hvis du vil være fuldt forsikret.

Med det blå EU-sygesikringskort bliver du sidestillet med borgerne i det EU-land, som du rejser til. Det betyder, at du har ret til behandling under samme vilkår som borgerne i det pågældende land. Den behandling kan være forskellig fra land til land. Derfor anbefaler vi, at du ligeledes tegner en rejseforsikring.

Bemærk at du på mange rejsemål IKKE kan blive behandlet lokalt, da det blå sygesikringskort kun dækker behandling på offentlige sygehuse eller en læge dækket af det offentlige. Det betyder, at du ikke kan benytte den lokale klinik, som ligger på hotellet, skisportsstedet, sportscentret, osv. Bemærk ligeledes, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker hjemtransport, tilkaldelse eller andre omkostninger til medrejsende og pårørende.

Det blå sygesikringskort skal fornyes hvert femte år. Husk derfor at tjekke gyldigheden på kortet, inden du rejser.

Gouda Rejseforsikring

Forneden har vi opstillet en række grunde til, hvorfor du desuden bør tegne en rejseforsikring hos Gouda:

  • I mange turistområder findes der ikke offentlige behandlingssteder, og privathospitalerne afviser det blå kort. Du vil derfor selv skulle transportere dig til nærmeste offentlige hospital.
  • Standarden på offentlige sygehuse kan være meget anderledes end danske forhold, fx i forhold til pleje, mad og service. I nogle lande fraråder Gouda endda, at du benytter dig af de offentlige hospitaler.
  • I nogle lande er der egenbetaling.
  • Der er ingen mulighed for at benytte en dansk alarmcentral med dansk lægehjælp.
  • Eventuel hjemtransport til Danmark er for egen regning.

Med en privat rejseforsikring hos Gouda er det muligt at ringe til en dansktalende alarmcentral hele døgnet. Læs mere om fordelene ved en Gouda rejseforsikring.

Tag fat os, hvis du ønsker at tegne en rejseforsikring gennem Gouda, så du er fuldt forsikret på din rejse, hvis uheldet skulle være ude.