Unitas Rejser støtter Danmarks Indsamlingen 2024
Foto: Jakob Dall, Care 2024

Unitas Rejser støtter
Danmarks Indsamlingen

Social ansvarlighed er kernen i vores virksomhed. Derfor er vi glade for igen i år at være med til at støtte Danmarks Indsamlingen og på den måde bidrage til deres vigtige arbejde med at styrke trivslen blandt børn og unge i tredje verdens lande. Det taler lige ind i vores eksistensgrundlag om at fremme mellemfolkelige møder og styrke børn og unges trivsel. Årets indsamling finder sted lørdag den 3. februar, og vi har valgt igen i år at støtte med 12.345 kroner.

Foto: Angela Hill, Røde Kors
Foto: Angela Hill, Røde Kors for Danmarks Indsamlingen

12 organisationer står bag

Det er 17. gang, Danmark samler ind til nødhjælp til verdens mest udsatte lande. Bag indsamlingen står 12 af Danmarks største nødhjælpsorganisationer, som hvert år går sammen om et fælles mål. Pengene går til deres vigtige arbejde med at varetage bæredygtige nødhjælpsprojekter, der bidrager til FNs Verdensmål.

Hos Unitas Rejser er vi stolte af at tælle flere af organisationerne blandt vores kunder. Vi er med til at levere flyrejserne og således sørge for, at medarbejdere og ambassadører for de forskellige nødhjælpsorganisationer kommer til de områder, hvor de skal udføre en mission.

Afghanistan, Unicef, foto FrankDejongh. Unitas Rejser, Danmarks Indsamlingen

Vi er utroligt stolte af, at vi som leverandør af flyrejserne ikke blot kan levere økonomisk støtte til den gode sag, men også har en finger med i spillet, når midlerne skal bære frugt.
Foto: Frank Dejongh, UNICEF for Danmarks Indsamlingen

Jacob Høgsted Jensen
Afdelingschef for humanitære rejser i Unitas Rejser

Hjælp verdens sultne børn

Temaet for Danmarks Indsamlingen 2024 er ”Sult og fejlernæring.” Millioner af børn i verdens fattigste lande sulter. I Afrikas Horn kæmper de med den værste tørke i 40 år. Flere steder er det klimaforandringer, oversvømmelser og cykloner, som har tvunget familier på flugt. Mange mennesker, som i forvejen levede i dyb fattigdom, har mistet deres levebrød. Med målrettede indsatser i Afghanistan, Bangladesh, Kenya, Libanon, Etiopien, Somalia, Somaliland, Sydsudan og Uganda, hjælper Danmarks 12 største humanitære organisationer sammen med lokale kræfter dér, hvor nøden er katastrofal.

Det indebærer blandt andet at uddele næringsrig mad og sikre adgang til rent drikkevand, bedre sanitet og hygiejne, som modvirker sygdomsudbrud blandt børnene.

En andel del af opgaven lyder på at hjælpe de lokale med at skabe sig en bedre tilværelse, bl.a. i form af at introducere nye afgrøder og dyrkningsmetoder, som er mere klimaresistente – et arbejde, som vi i Unitas Rejser også bidrager til i vores klimapartnerskab med Folkekirkens Nødhjælp.

Foto: Rasmus Emil Gravesen, Folkekirkens Nødhjælp for Danmarks Indsamlingen

Giv udsatte børn en ny start

Se med, når DR1 sender live fra Musikteatret i Holstebro lørdag den 3. februar 2023. I løbet af indsamlingsshowet kan du vinde præmier, når du sender din støtte til indsamlingen

Unicef, Bangladesh, foto Jannatul Mawa. Unitas Rejser, Danmarks Indsamling

Vi styrker børnenes trivsel

Missionen om at styrke trivslen blandt børn og unge er direkte i tråd med vores ejerskab af KFUM og KFUK Danmark. Hvert år sender vi hele vores overskud tilbage til dem, og de penge bliver brugt til deres arbejde med at styrke trivslen blandt børn og unge – i Danmark såvel som globalt. Det er en vigtig mission – nu måske mere end nogensinde før, og vi er stolte af, at vi kan være med til at gøre en forskel.

Foto: Jannatul Mawda, UNICEF