Transport og klimakompensation

Transport og klimakompensation

Når du rejser med Unitas, har du mulighed for at kompensere for dit klimaaftryk på rejsen. Vi tilbyder forskellige former for CO2- og klimakompensation. Rejser med bus, tog eller færge, er klimakompensation automatisk inkluderet i prisen. Rejser du med fly, tilbyder vi at formidle din CO2- og/eller klimakompensation som et tilkøb.

Klimakompenseret transport

Når du klimakompenserer, støtter du vores klimaprojekt i Uganda, som vi driver i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Ved klimakompensation kompenserer vi for den CO2, som bliver udledt i forbindelse med transport til og fra rejsemålet. Derudover bruger vi et tilsvarende beløb til at gennemføre yderligere tiltag, som gør de lokale bedre rustet til at håndtere klimaforandringerne. Det indebærer oplæring og uddannelse af lokale landmænd, indkøb af klimaresistente afgrøder, fastholdelse af jorden, læ til afgrøder osv.


Inkluderet i ALLE bus, TOG- og færgerejser

CO2-kompenseret transport

CO2-kompensation indebærer 1:1-kompensation for det CO2-udslip, som bliver udledt i forbindelse med transporten til og fra rejsemålet. Et ton CO2 svarer til 1,7 plantede træer. Vores CO2-kompensation bliver formidlet af GreenSeat, der håndterer investeringer i bæredygtige energiprojekter, som sikrer, at CO2-udledningen bliver reduceret et andet sted.


Kan tilkøbes alle flyrejser

Mulighed for CO2- og klimakompensation

Du har som kunde hos Unitas Rejser altid mulighed for at tilkøbe CO2- og klimakompensation ud over det, som eventuelt allerede er inkluderet i rejsen. “Mulighed for CO2- og klimakompensation” er derfor et tilvalg på alle de rejser, hvor det ikke allerede er inkluderet.


Kan tilkøbes alle rejser

Hvad går pengene til?

CO2-og klimakompensation med Unitas Rejser.

CO2- og klimakompensation går ubeskåret til vores klimaprojekt i Uganda, som vi driver i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp. Pengene bliver bl.a. brugt til at plante træer og afgrøder samt uddanne de lokale i, hvordan de bliver bedre rustede håndtere klimaforandringerne.

Hvad er ellers inkluderet?

Herunder kan du læse mere om, hvad der ellers er inkluderet i rejsens pris foruden eventuel CO2- og/eller klimakompensation ved de forskellige transportfortmer.

Rejser med bus

Vores buspris inkluderer hele busturen, dvs. ud- og hjemrejse fra startadressen til rejsemålet og retur. Prisen for bustransporten inkluderer desuden evt. udgifter til færgeoverfart og broafgifter, afhængig af den valgte rute. Busprisen inkluderer i øvrigt kørsel til programlagte aktiviteter på maksimum 100 km pr. dag.

Rejser med tog

Billetprisen er inkl. færge- og/eller broafgifter for den konkrete strækning.

Rejser med fly

Priser er inkl. kendte lufthavnsskatter og afgifter til flyselskaberne.


Vil du vide mere om vores arbejde med CSR, bæredygtighed og klimakompensation?

Læs mere om vores arbejde med bæredygtighed ved at klikke på billederne herunder.